Eerste hulp bij...

UNDER CONSTRUCTION

Heel het gedeelte 'eerste hulp bij...' is nog volop in constructie. Maar heb jij nog iets dat zeker niet mag mankeren? Laat het ons zeker weten.

Het Europese project Safe To Be lanceerde een website die LGBTI-personen handvaten aanreikt over hoe omgaan met online haatberichten

Het project, waaraan çavaria ook deelnam, was een samenwerking tussen 9 Europese lidstaten en sensibiliseert slachtofferdiensten en politiediensten over de impact van haatboodschappen en haatmisdrijven op holebi's, transgender en intersekse personen. Safe To Be ontwikkelde een toolkit met educatieve video’s en een handboek rond herstelrecht en slachtoffer-daderbemiddeling. Daarnaast werd de website safetobe.eu ontwikkeld voor LGBTI-personen zelf.


Maak de KLIQ

Hoe kan je als school toegankelijk zijn voor holebi, transgender en intersekse leerlingen? Hoe kan je als organisatie LGBTI+-personen ondersteunen op de werkvloer? Wat zijn de voordelen voor de werkgever en werknemers om op seksuele en genderdiversiteit in te zetten? Hoe organiseer je als bedrijf een inclusieve selectieprocedure met oog voor gender- en seksuele diversiteit? Wat is genderinclusieve en -neutrale communicatie en hoe kan je het binnen je organisatie toepassen?

KLIQ biedt een antwoord op al deze vragen.


Je kan je praktijk, wachtruimtes, en publieke ruimtes meer toegankelijk maken voor iedereen door te werken met genderinclusieve toiletten. Lees hoe je dit kan organiseren! Lees hier meer over op çavaria.